** Ittas járművezetés 2022 FRISS

Mire számíthat az ittas vezető?

Az ittas járművezetés nem csak a hatályos jogszabályok alapján bűncselekmény, hanem a közmegítélés szerint is az. Az ittas vezető nem számíthat embertársai együttérzésére, és a közvetlen környezete, ismerősei, családja sem fogja a vállát veregetni. Az intézkedő rendőrök, a kihallgatást végző személyek, az ügyészség és a  bíróság - szintén nem lesznek szimpatizánsai. 

Mi vagyunk azok, akikre Ön most számíthat, akik tudjuk Ön mit érez, és mit szeretne elérni! 
KITÖLTÖM AZ INGYENES INFORMÁCIÓKÉRŐ ADATLAPOT, HOGY MEGTUDJAM RÁM PONTOSAN MI VÁR AZ ÉN ESETEMRE NÉZVE. EGYÚTTAL SZERETNÉM AZT IS MEGTUDNI, HOGYAN KAPHATOM VISSZA A JOGOSÍTVÁNYOMAT AKÁR 30 NAP ALATT (kattintson ide)

 

 

Közel tizenötezer ittas járművezető esetét ismerve kijelenthetjük, hogy egyedülálló gyakorlati tapasztalattal rendelkezünk ezen a téren, és pontosan tudjuk, hogy az ittas vezetőknek három alapvető vágya van: visszakapni a jogosítványt, elkerülni az utánképzést és minimalizálni a pénzbüntetést,

Info Ön most válaszokat keres kérdéseire, cikkeket, fórumokat olvasgat, s talán megkérdez néhány embert - az ittas vezetésről. Ajánljuk, hogy az olvasottakat-hallottakat, mások történeteit fogadja fenntartásokkal, és soha ne higyje el azokat feltétel nélkül. Az ittas járművezető igyekszik szépíteni a saját történetét, letagad belőle, vagy éppen hozzátesz, hogy ráijesszen a másik hasonló sorsúra. Ráadásul nincs két egyforma ügy, a körülmények mindig mások, nem dőlhetünk hátra, ha a hasonlóan árt barátunk azt állítja, hogy fél évvel megúszta….

Az emberek néha kitalálnak meg nem történt eseteket, meséket költenek, mely szerint már hallottak olyanról, amikor az ittas vezető annyira részeg volt, hogy igazoltatásakor kiesett a gépkocsiból, mégis megúszta pár ezer forint büntetéssel, és jogosítványát el sem vették. Ennek ellenkezője, amikor egy pohár sörért több évre vették el a jogosítványát, és félmillió forintot kellett fizetnie. Legyen óvatos, kinek mit hisz el! Az ittas járművezetőkkel szemben a bíróság hozza az ítéletet, - ilyenformán még a rendőrök véleményét is kezelje kellő óvatossággal arra vonatkozóan, hogy "szerintük" mi lesz az Ön sorsa. 

 

A jelenleg hatályos jogszabályok alapján egy ittas járművezetőt az alábbi következmények érhetik:

- Járművezetéstől való eltiltás. Egy átlagos esetben ez három évig terjedhet. Bizonyos esetekben végleges eltiltással is találkozhatunk, mely legkorábban tíz év letelte után vizsgálható felül. Napokra, hetekre soha sem veszik el a jogosítványt, hisz annak nem lenne visszatartó ereje a további ittas járművezetéstől. Az eltiltás célja az Ön közlekedési magatartásának javítása.

- Pénzbüntetés. Egy átlagos ittas vezető akár félmillió forintot is ki kell fizessen. Természetesen számos fizetési könnyítést adhat a hatóság - például részletfizetési lehetőséget, de ettől még az összeg nagysága nem változik. A pénzbüntetés célja az államkassza bevételeinek növelése.

- Utánképzés. E tekintetben nincs mérlegelési jogköre a hatóságnak. Minden ittas járművezetőnek utánképzést kell tennie, akinél a járművezetéstől való eltiltás alkalmazásra került. Nincs már jogszabályban a sokak által ismert 'hat hónapos korlát'. Az utánképzés célja az Ön közlekedési moráljának felülvizsgálata, és az eltiltás alatt 'elfelejtett' KRESZ szabályok ismeretének felfrissítése.

- Szabadságvesztés. Elsősorban a többszörös visszaesőknél, illetve a halálos vagy maradandó fogyatékosságot eredményező baleseteknél kerül kiszabásra. Ezzel a legtöbb ittas vezetőnek nem kell számolnia. A szabadságvesztés célja, hogy Önt teljesen kivonják a társadalom mindennapjaiból, amennyiben akkora veszélyt jelentene.

 

Info Mint látható tehát, az ittas járművezetést különböző szankciókkal sújtják, melyek nincsenek összefüggésben egymással. Az egyik szankció a másik előnyére nem mehet, így tehát a magasabb pénzbüntetés nem jelent kevesebb időtartamot a járművezetéstől való eltiltásra. Ha így lenne, akkor a jómódú üzletember kevesebb eltiltást kapna, mint egy szociálisan hátrányos helyzetű személy. Ez a mindenkire egyformán érvényes jogszabályokkal összeegyeztethetetlen volna. 

 

Ön - a speciális beavatkozásunk nélkül - csupán annyit tehet, hogy egy őszinte, megbánó magatartással viselkedik az eljárása során, és feltárja a hatóságnak azokat a tényeket, mely szerint Ön nem tud hatalmas összegeket kifizetni a büntetésre, a jogosítványa pedig nélkülözhetetlen a mindennapjaihoz. Azonban azt tudnia kell, hogy minden ittas vezető ugyanezt mondja el, így ezek önmagukban semmit nem változtatnak a várható büntetésen. A szleng úgy fogalmazza meg ezt, hogy 'Ön csupán a falhoz beszél'. 

 

Info Tudta Ön, hogy az ittas vezető által közölt - valótlan -  alkoholfogyasztási adatokat az orvosszakértő azonnal ki tudja zárni, és így kizárólag a mérési eredményekre hagyatkozik? Ezért teljességgel felesleges az alkoholfogyasztást letagadni, vagy 'szépíteni'. A várható büntetés nem a közölt - és mérési eredményekkel össze nem egyeztethető - alkoholfogyasztás alapján kerül kiszabásra. A legtöbb ittas vezető nem hajlandó közölni a tényleges italfogyasztását.

 

Az ittas vezető általában akkor ül be gépkocsijába, amikor már az alkohol befolyása alatt áll. Módosult tudatállapotban másként gondolkozik az ember. Sokszor - még az italozás előtt - nem úgy tervezi, hogy hazafelé vezetni fog, ám az alkohol hatására gondolatai és tettei megváltoznak. Hibáztathatnánk az alkoholt is - mint a bűntársat -, azonban az alkoholt nem lehet bíróság elé állítani. Így maradhat magára az ittas vezető. 

Ön azonban nincs egyedül, mert jelenleg egy olyan speciális weboldalt olvas, amelyet azok a szakemberek készíttettek, akik már közel tízezer ittas járművezetővel találkoztak! Kollegáink magasan képzett ügyvédek, jogászok, és orvosszakértők, akik kizárólag az ittas járművezetésre szakosodtak.

Ön most nagyon jó helyen jár, ha ittas járművezetés miatt került bajba! Töltse ki adatlapunkat, hogy megvizsgálhassuk az Ön ügyét is - teljesen ingyen!

IGEN, KITÖLTÖM AZ INGYENES INFORMÁCIÓKÉRŐ ADATLAPOT, HOGY MEGTUDJAM RÁM PONTOSAN MI VÁR AZ ÉN ESETEMRE NÉZVE. EGYÚTTAL SZERETNÉM AZT IS MEGTUDNI, HOGYAN KAPHATOM VISSZA A JOGOSÍTVÁNYOMAT AKÁR 30 NAP ALATT (kattintson ide)