Utánképzés

szamitogepes-gyakorlas-elott-thAz utánképzés egy olyan 'kurzus', melyet az ittas járművezetőknek el kell végezniük. Figyelem! Az Internet tele van téves információkkal. Még ügyvédi honlapokon is félrevezető utalásokat találni erről. A valós tény az, hogy jelen pillanatban minden ittas vezetőnek utánképzést kell tennie, akit eltiltottak a közúti járművezetéstől. Nem igaz, hogy 6 vagy 12 hónap a határérték! 

Utánképzést az alábbi városokban lehet végezni: Békéscsaba, Budapest, Debrecen, Eger, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Salgótarján, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg. A vezetői engedélyt - jogosítványt - az okmányiroda, csak a tanfolyam sikeres elvégzését igazoló dokumentum bemutatásával egyidejűleg adhatja ki, miután letelt az eltiltás időtartama is. 

Az utánképzés a hagyományos gépjárművezető-képzési rendszerhez kapcsolódó, azonban tartalmában és módszereiben attól lényegesen eltérő eljárás.

 

Célja az egyének hiányos közlekedési képzettségét, kultúráját figyelembevéve, hogy az ittas vezető közlekedési magatartását, az általa elkövetett cselekményhez egyéniesített módon, a problémát okozó hiányosságokra összpontosítva segítsen javítani, és segítse a közlekedésbe történő visszailleszkedését. 

Az utánképzésben résztvevők korszerű pedagógiai-pszichológiai módszerekkel egy képzésben részesülnek  - kiscsoportos foglalkozás -, melynek során felismerhetik saját közlekedési magatartásuk és tudásuk hiányosságait, illetve azt, hogy milyen módon lehetséges ezek felszámolása, az esemény megismétlődésének elkerülése. 

Az utánképzés első napján vizsgázni szükséges KRESZ-ből, és vezetésből, valamint egy pszichológiai beszélgetésen is részt kell venni. Ezt nevezzük feltárásnak. A feltárónapon történtek alapján kerülnek az ittas vezetők csoportokra való beosztásra, így tehát nem lehet előre kalkulálni a tanfolyam díját, időtartamát és a csoportbeosztásokat sem.

A csoportos foglalkozások jellemzője a közös tevékenység, ezért a programokat az utánképzettnek ugyanazon csoportban és teljes idejű jelenléttel kell elvégeznie, így aki a feltáráson, illetve a foglalkozásokon nem jelenik meg, vagy öt percnél többet késik, az csak a teljes díj ismételt befizetése után osztható be újból programra.

Utánképzésre jelentkezni, a jogerős bírósági végzéssel, az okmányirodai bevonóhatározattal, személyes okmányokkal, és a feltáráshoz szükséges aktuális díjjal lehet.


- Az utánképzési kötelezettség nem évül el

- Az utánképzés már minden ittas vezetőnek kötelező
- Az utánképzés megkezdése után a tanfolyamot 60 napon belül el kell végezni

Mi ismerjük azokat a törvényes módszereket, mellyel az utánképzés annak ellenére is elkerülhető, hogy az jelenleg minden ittas járművezetőnek kötelező! A hozzánk forduló, és minket képviselettel megbízó ügyfeleinknek ebben is tudunk segítséget nyújtani.

 

További információk az utánképzésről, a partnerünk oldalán olvashatóak: utankepzes.hu